Your cart

No products in the cart.

Dutch Comic Con – Spring Edition
Utrecht, zaterdag 23 + zondag 24 maart 2019

De nieuwe Crowd Canvas voor de Spring editie van DCC, heeft als thema de cosplayende fans die zelf als Heroes op het doek gaan. De titel wordt van het doek wordt toepasselijk The Cosplayers Canvas.
The Cosplayers Canvas bestaat uit twee canvassen van 2x3m groot. Op de een de mannelijke en op de ander staan de vrouwelijke karakters.
Dat was in sommige gevallen een gepuzzel. Omdat er bij de karakters nogal eens genderswapping
wordt toegepast was er wat twijfel op welk doek ze geplaatst moesten worden. We zijn er gelukkig uitgekomen 😉

 

In the beginning there was no colour…

De Spring Edition ziet er groter uit dan ooit, het gebeurd dat ik dikwijls weer op zoek moet naar mijn eigen stand. Alleen maar mooi om te zien dat het evenement nog steeds groeit en elk jaar weer groter en populairder wordt. Ik ben samen met mijn crew Marjolein, Julian en Chimene. We zijn erg blij met de plek en het toeval wil dat we precies naast Attitude Holland en Het Stripschap staan. En laten deze twee organisaties net degenen zijn die voor ons de prijzen sponseren.
Met deze editie vieren we ons jubileum van 5x achtereenvolgens op Dutch Comic Con staan.
Om dit te vieren hebben we bedacht om de beste drie schilders te belonen met een prijs.
Dit idee heeft het effect dat er veel schilders langer zijn blijven schilderen en extra hun best hebben gedaan om er iets moois van te maken.

 

The Cosplayers Canvas
Sinds we er komen vinden we Dutch Comic Con een heel bijzonder evenement. Vooral de vele fans geven hier letterlijk kleur aan in hun mooie kostuums. Dit wil ik op de Crowd Canvas terug laten komen en bedenk het concept om speciaal een Cosplayers Canvas te maken. Middels een oproep kunnen de fans reageren als ze in hun cosplay op het canvas getekend willen worden. Er komen heel veel aanmeldingen, teveel zelfs om op twee doeken te kunnen tekenen. Er moet geselecteerd worden en we besluiten om degenen te tekenen die als eerste gereageerd hebben.
De fans sturen naast foto’s ook hele mooie persoonlijke verhalen op. Deze verhalen bepalen mede de compositie van het doek. Zoals bv het verhaal van Miss Marvel die schrijft wat het voor haar betekend om dat karakter te spelen. Hoe het haar sterker maakt en heeft geholpen uitdagingen in het dagelijkse leven te overwinnen.
We besluiten dat zij voor deze editie onze main character wordt en ze komt groots in het midden van het doek!


Dutch Comic Con Spring Edition

Het is iets voor negenen, het moment dat het gaat beginnen. Om 9:00 uur gaan de deuren open en de ruimtes vullen zich met de magische energie van de Comic Con. Ik open de Crowd Canvas altijd door iets kleins te schilderen, nu zijn het de blauwe ogen van The Punisher. Hierna raak ik het doek niet meer aan, het is nu voor het publiek!
Als de eerste schilders al bezig zijn komt de eerste cosplayer van het doek voorbij. Hij is helemaal verrast om zichzelf te zien. Als hij de boost van blije energie verwerkt heeft gaan we foto’s maken naast zijn karakter. Ook is het een bijzondere ervaring om hem zichzelf te zien schilderen.

 
En zo gaat het het hele weekend door. De een na de ander komt voorbij en het is iedere keer een
feest als er weer een volgende cosplayer van het doek opduikt in levende lijve.

[Not a valid template]

Spontaan krijgen de cosplayers van het doek een ingeving om met elkaar af te spreken. Ze appen en bellen degenen die ze herkennen op om aan het eind van de dag te verzamelen voor de foto.

De Crowd Canvas is ook een feestje voor de vele schilders die geconcentreerd een stukje doen. Sommige kort om even mee te doen en anderen nemen uitvoerig de tijd om er iets moois van te maken.
Dat de Crowd Canvas bijzonder is blijkt uit het verhaal dat Marjolein oppikt.
Marjolein: “Een vader en een zoon zijn samen aan het schilderen. Dan gaan ze weg omdat er ergens een programma gaat beginnen dat ze niet willen missen. Maar ze beloven om terug te komen. En dat doen ze ook na een tijdje en gaan verder waar ze gebleven waren. De zoon zegt na afloop dat hij het schilderen het leukst vind van alles.”


De prijswinnaars

 

 

Bekijk hier de foto’s die we gemaakt hebben tijdens het schilderen.


Slideshow: The Cosplayers Canvas
Klik op de pijl om een grotere versie af te spelen


Special thanks to:

– Dutch Comic Con voor de geweldige organisatie
– Onze sponsoren Attitude Holland en Het Stripschap voor de mooie prijzen
– De cosplayers van het canvas voor hun deelname en enthousiasme

Tenslotte, danken wij iedereen die heeft mee geschilderd. Het zijn twee enorme doeken en een echt
kunststuk om dat in twee dagen helemaal beschilderd te krijgen. Proficiat, het is gelukt! Voor ons zijn jullie allemaal winnaars!

Graag tot ziens op de volgende Dutch Comic Con Winter Edition op 24 en 25 november.
Dat wordt er een met een bijzonder en supergaaf thema waar veel mensen blij van gaan worden!!
Save the date Save the date Save the date Save the date Save the date ….

With love yours truly,
Rames + Crowd Canvas team

Eindresultaat Cosplayers canvas 1

 

Eindresultaat Cosplayers canvas 2


ps.

Mocht je een van de foto’s uit de slideshow voor je eigen archief en herinnering willen hebben stuur dan een email naar info@sjambar.nl en je krijgt je foto z.s.m. toegestuurd per mail.