Your cart

No products in the cart.

Dutch Comic Con – Heroes vs Villains
Utrecht, zaterdag 24 + zondag 25 november 2018

De nieuwe crowd canvas voor de winter DCC, heeft als thema the colourbattle Heroes vs Villains vertolkt door de karakters uit de serie once upon a time. Gelukkig heeft de organisatie door het afzeggen van Jennifer Morrison twee andere belangrijke karakters uit de serie kunnen regelen, the wicked witch en the Evil queen zelf.
Heel knap om dit zo snel voor elkaar te krijgen.

 

Once upon a time
Heroes     Foto: The Vigilante/ Steve Maes

Met de crowd canvas staan we voor het eerst niet in de main hall. Dat is even wennen. Gelukkig weten de fans ons snel te vinden. Zaterdag open ik de canvas traditioneel door iets kleins te schilderen. De keuze voor het te schilderen object wordt mede bepaald door Crach van “Crachtube” en fotograaf “The Vigilante” zal ik er volledigheidshalve bij vermelden. Het worden de mooie lippen van Emma Swan!!
Daarna geef ik de doeken uit handen en zijn ze voor de crowd en hou ik mijn hart vast voor wat er komen gaat. Ik ben met een crowd canvas project wel eens met een zowat onherkenbare canvas geeindigd en weet daardoor dat er altijd een kans is dat het project totaal kan mislukken. Hoe het ook zij, de zorgen spelen alleen een rol in mijn achterhoofd. Inmiddels zijn de deuren geopend en de eerste bezoekers komen binnengewandeld. Ik voel een soort heerlijke energie door me stromen die zo kenmerkend is voor de Dutch Comic Con alsof zich een droomwereldportaal heeft geopend waarin iedereen zichzelf durft te zijn zonder schaamte. Na vier edities kijk ik nog altijd mijn ogen uit en vergaap me aan zoveel creatieve uitspattingen van de fans. De kant en klaar gekochte kostuums van de cosplayers vind ik mooi, maar niets kan op tegen een zelf gefabriceerde cosplay inclusief props die te zwaar zijn maar desondanks de hele dag meegezeuld worden.

Bij de Crowd Canvas is het een komen en gaan van schilders. Sommige komen alleen maar iets kleins schilderen alleen maar voor het gevoel meegedaan te hebben. Anderen nemen hun tijd om zorgvuldig een stuk te doen. Stukje bij beetje maakt de zwartwit tekening plaats voor een kleuren dynamiek.
Veel schilders die in stellen komen gaan de battle aan, de een schildert de kant van de Heroes de ander kiest de kant van de Villains.

Villains
Villains  Foto: The Vigilante/ Steve Maes


Vorig jaar eindigde de colourbattle Good vs Bad
in een overwinning van Bad.
Zal het goede dit jaar terugslaan en zich kunnen revancheren!
We zullen het zien aan de hand van stemmen. Het doek dat het meest aantal stemmen krijgt wordt door de jury als mooist ingekleurd beoordeeld en wint de battle. De jury, dat zijn de stemmers.

Op de drukke zaterdag zie ik ‘s middags eindelijk een kans om zelf even rond te lopen om wat kennissen gedag te zeggen en om mijn grote held te ontmoeten: Bill Sienkiewikcz, de comicbook legende van de jaren 80 en 90. En Sienkiewicz is als altijd still going strong.
Met een gesigneerde Moonknight,
en een tip van de meester ga ik weer terug naar mijn stand, blij als een kind.
Oh ja, ik heb ook zijn mailadres gekregen.

Wist je trouwens dat…
– er 170 !!! verschillende schilders hebben meegedaan met de colourbattle Crowd Canvas
– dat dit een record aantal is

We zijn supertrots met dit record en hebben besloten drie deelnemers te belonen.
Met de studio hebben we gekeken naar het resultaat en tijd die gespendeerd is en hebben een leuke prijs
voor de drie beste schilders:

1. Op nummer 1 staat de jongedame die Jennifer Morrison’s gezicht heeft geschilderd
Gewonnen prijs: kunstpakket + comic twv € 15,00

2. Op nummer twee staat de jongedame die het gezicht van Cruella De Ville en een stukje van de Evil Queen heeft geschilderd.
Gewonnen prijs: kunstpakket + comic twv € 10,00

3. Op nummer drie staat de jongeman die Leroy de dwerg heeft geschilderd
Gewonnen prijs: kunstpakket + comic twv € 7,50

Je kun je prijs ophalen bij onze stand bij de volgende editie van Dutch Comic Con.
Prijswinnaars kunnen ook de adresgegevens naar ons doormailen op info@sjambar.nl, dan sturen we de prijs per post toe.

Check hier de foto’s die we gemaakt hebben tijdens het schilderen.


Slideshow: The Colourbattle: Heroes vs Villains
Klik op de pijl om een grotere versie af te spelen

Tot weerziens Heroes !
Mijn volgende Crowd Canvas project is op de Charles Dickens Christmas Shopping night op 14 december 2018, mocht je in de buurt van Rijswijk zijn dan ben je van harte welkom !

Saying goodbye to Emma Swan                               Foto: The Vigilante/ Steve Maes

ps.
De slideshow blijft voorlopig op de website staan. Mocht je een van de foto’s uit de slideshow voor je eigen archief en herinnering willen hebben stuur dan een email naar info@sjambar.nl en je krijgt je foto z.s.m. toegestuurd per mail.