Your cart

No products in the cart.

Cartoon- Striptekenschool

Per april 2020 opent studio Sjambar de Cartoon- Striptekenschool. Er wordt lesgegeven op twee locaties in Rijswijk en Den Haag. De voorlopige lesdagen voor kinderen is op woensdagmiddag en zaterdag.
Bij voldoende interesse zal ook worden gekeken of het mogelijk is om een tekenlesdag voor volwassenen toe te voegen.

Achtergrond van de Striptekenschool
Sinds 2014 verzorgt studio Sjambar een cartoon en striptekenprogramma voor de jeugd op scholen, de BSO en verschillende organisaties in de evenementen branche. De school is dan actief als mobiele striptekenschool, immers alle tekenspullen gaan in een grote koffer mee door stad en land.
In de loop der jaren hebben we heel veel jonge talenten in de klas gehad. En wat we toen niet voorzagen en nu inzien is dat het jammer is dat er geen opvolg is voor deze talenten om door te gaan met hetgeen waar ze goed in zijn. Hierdoor willen we een vervolg aanbieden, juist door die talenten die we hebben ontmoet een kans te geven zich verder te kunnen ontwikkelen in hun creatieve vermogen.

Lessen inhoudelijk
De leerlingen leren stap voor stap de basics van het striptekenen onder de knie krijgen. Door veel te oefenen met praktijkopdrachten leren ze hun eigen fantasie gebruiken in verhaal en hoe dit om te zetten naar beeld.

Adres
Locatie Rijswijk
Adres:
Verhagen Metmanstraat 44

De tekenschool is informeel opgezet. In een huiskamer zetting wordt gewerkt aan een grote tafel waar plek is voor ca. 7 leerlingen.

Locatie Den Haag
Adres:
Jan Hendrikstraat 23

Op zaterdag is een extra oefendag. Aansluitend aan de tekenles is er een les kinderfitness van een half uur tot drie kwartier. Hiervoor hoeft geen extra sportkleding meegenomen te worden. De kinderfitness is licht opgezet en vereist geen zware fysieke inspanning.
Voorlopig is er ruimte voor een groep van 7 voor de extra zaterdagles. Het best is om op vrijdag per whatsapp te informeren of er nog plek vrij is vooraleer naar de extra oefenles te gaan.

Lijstijden
Woensdag
groep A 12:15 -13:15
groep B 13:30 – 14:30
groep C 14:45 – 15:45

Zaterdag
11:00 – 12:45

Prijs
De prijs is €45,- per maand inclusief alle tekenmateriaal en gratis consumptie thee/ suikervrije limonade.

Direct inschrijven: