Your cart

No products in the cart.

la vida es un milagro
una mariposa verde
de pura luz

– Rames

Wat is poëzie in werkelijke zin
Als het gaat om de wirwar van woorden waarin we leven en waarin elke materie een naam heeft, leven we letterlijk in een gevangenis van aan elkaar geplakte letters.
Laat poëzie de sleutel zijn om voorbij deze breingevangenis te geraken.
Juist omdat poëzie betekenisloos is en onsamenhangend, vreemd en onbegrijpelijk zit het in regionen onbereikbaar voor het brein. Poëzie heeft de sleutel in zich om het begrepene te overstijgen en voorbij de grip van het brein te komen. Dit overstijgen van de kennis- en dataval van het brein heeft een helende werking en brengt dichter bij het levende zelf. Tenminste, dat is zoals het op mijzelf werkt en wie weet ook op jou.

Beeldende poëzie past heel goed in mijn filosofie “The art of healing” waarin ik de overtuiging heb dat er meer mogelijk is met kunst dan louter beschouwen en ideeën erover communiceren.

Samenwerking met anderen
In Beeldende poëzie werk ik samen met echte schrijvers met een gevoel richting poëzie. Ik maak een beeld en op hetzelfde beeld maken de dichters onafhankelijk van elkaar het gedicht. Ik doe natuurlijk ook mee en probeer deze tekstgevoelige kunstenaars op mijn manier bij te benen.

De drijfveren van een dichter
Zoals alle kunstenaars hebben ook dichters inspiratie nodig ergens vandaan. Wordt de dichter gedreven door de vergankelijkheid?
Het mirakel van het leven of misschien overleven?
Ontdek wat de drijfveren zijn hieronder in de creaties van de dichters zelf.
Veel plezier en wie weet leidt een der gedichten misschien tot jouw inspiratie tot iets !!

Copyright disclaimer
Alle data, zowel tekst als beeld is eigendom van de makers en mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming gebruikt worden.
Bij interesse in een highquality print van deze gedichten kun je mailen naar info @ sjambar . nl. Ben je geinteresseerd in een eigen voor jouzelf gemaakt beeldend gedicht, ook dan kun je ons mailen.

Beeldende poëzie 02: november 2019

door: Lonneke
verandering
door: Rames
Adapting green
door: Janneke

Beeldende poëzie 01: oktober 2019

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is butterfly01_Lonneke-1024x672.png
door: Lonneke
the beckoning blue
door: Janneke
onzichtbaar spoor
door: Rames