Your cart

No products in the cart.

Attitude Holland bestaat 20 jaar !

Prelude
Voor deze editie heb ik me voor de Crowd Canvas o.a. laten inspireren door de input die ik heb gehad tijdens gesprekken. Bij de canvas van vorig jaar had ik een beeld voor ogen over de onderwerpen waarvan ik dacht dat die interessant waren voor het Attitude publiek. Ik maakte een spannende plaat met een graveyard scene, scary characters en vooral veel vampieren. Als liefhebber van Bernie Wrightson en het werk van Gene Colon en Mike PLoog kon het niet anders dan een griezelige plaat worden dat deed denken aan het spookhuis van de kermis.
Het beschilderen van de plaat door de Attitude crowd had me verrast. Ze blijken vol kleur te zitten onder de overwegend herkenbare zwarte kleding die ze aan hebben. Op het doek verschenen allemaal vrolijke pastel tinten en droomrijke kleurencombinaties. De vampieren werden alles behalve donker en griezelig.
Het leverde een van de mooiste doeken tot nog toe op.
En nog belangrijker voor mezelf, ik leerde de andere, kleurrijke kant van Attitude kennen.
De cute kant zoals ze de leuke kant vol van pasteltinten zelf aanduiden.

Voor de nieuwe Crowd Canvas voor Attitudefest 2019 ben ik zoekend naar een ontwerp.
Ik maak de ene na andere schets en zoek naar het idee waarnaar ik op zoek ben. (red: deze leuke zin alsook alle andere teksten op deze website zijn copyrighted en mogen alleen met toestemming gebruikt worden. Kortgezegd, het copyright recht geldt dus niet alleen voor de beelden op deze site).
Attitude kleding, schoenen, jassen, riemen worden getekend en zoveel meer wordt geschetst. Ook werk ik aan ideeën met karakters gehuld in Attitude kleding.
Een ander idee wat ik krijg tijdens het schetsen is om de romantiek op te zoeken. De romantiek van twee geliefden samen in het maanlicht. Of een huwelijks aanzoek, op de knieën, en ook deze sfeer versterkt door het in het maanlicht te plaatsen.
Zo ben ik aan het werk in het creatieve proces en laat alle ideeën op papier verschijnen zodat ik het voor me kan zien. Ondertussen houd ik de socialmedia feed bij van Attitude om daar input uit te halen. Dit helpt zeker mee, want wat me opvalt zijn de knappe modellen die voor Attitude werken.
Als ik de zoveelste mooie vrouw voorbij zie komen heb ik het idee voor de Crowd Canvas gevonden.
De cute kant van Attitude natuurlijk!
Deze cute kant beluit ik te benadrukken en maak een plaat met in de hoofdrol cute witches ! Kleine schattige heksjes die van alles doen en beleven.
Ook de klassieke uitvoering van een heks zoals in sprookjesboeken komt op het doek, overgoten met een saus humor. De canvas voor 2019 wordt hoe dan ook feestelijk.


Attitudefest

1 juni 2019, Purmerend

Het is een warme zaterdag in Purmerend.
We bouwen de boel snel op en hangen twee canvassen op. Aan de voorzijde het nieuwe doek met de cute witches. Aan de achterzijde het ‘Attitude is …?” doek dat door de bezoekers gesigneerd en beschreven wordt.
Marjolein is mee als assistent en ik ben superblij met haar inbreng. Marjolein kent de Crowd Canvas projecten als de beste en opereert volledig zelfstandig. Dit geeft mij de mogelijkheid om zelf ook even rond te lopen op het festival en de verschillende activiteiten en wat rockbands te kunnen zien. Ook kan ik wat extra’s doen zoals de aankleding voor de fortuneteller. Naast ons is een kamer waar de fortuneteller zit. Voor de muur heb ik vier posters meegenomen van mijn ontwerpen van de eerste vier kaarten uit de grote Arcana.

De kaarten zien er prachtig uit en de wachtenden op de gang hebben iets moois om naar te kijken en kunnen alvast in de stemming komen voor de onthullingen van de Tarot bij de fortuneteller.

We zijn ruim op tijd klaar met opbouwen.
Ik open het doek altijd door als eerste iets kleins te schilderen en dan geef ik het doek uit handen, het is nu voor de Crowd !
En ik verander in hun assistent, geef schilderinstructies, maak foto´s en zorg dat ze het naar de zin hebben met deze unieke painting experience.

Het is superlekker weer en veel bezoekers zitten lekker buiten in de zon te chillen. Bij de canvas duikt steeds weer een nieuwe kandidaat op die een stukje schilderwerk voor rekening neemt. Langzaam maar zeker vult het grote witte oppervlak zich met kleur.
We zien naast oude bekenden nieuwe gezichten langskomen.

Lily was here !

De hoofdrol is voor Lily, de stoerste van alle kunstenaars ooit !
Nog maar amper 5 maanden steelt ze al helemaal de show in haar Batgirl outfit.
Aan het einde van de dag zien we Lily nog eens terug. Ze is inmiddels wel aan wat rust toe. Als ik een tijdje rondloop dan blijkt het Pinkpanteren nog steeds een effectieve manier te zijn om huilende baby’s rustig te krijgen. Voor wie wil weten wat Pinkpanteren is, zoekt de tekenfilm van the pink panter en dan de aflevering dat er een baby te vondeling wordt gelegd bij zijn voordeur. Deze tekenfilm heeft mij in het verleden erg geholpen toen mijn kinderen jong waren. En de aanpak van de Pink Panter werkt nog steeds dus ;-))

Terwijl we een tijd bezig zijn krijg ik een ingeving. Op het doek is een fortuneteller afgebeeld. Ze zit aan een tafel met een kristallen bol voor zich. In de bol ziet ze de cijfer 20 verschijnen.
De 20 is natuurlijk getekend omwille het 20 jarig bestaan van Attitude Holland, alleen ik had daar verder geen bedoeling bij toen ik het doek maakte.
Nu schiet het me opeens te binnen dat we dit stukje gereserveerd moeten houden voor de twee eigenaren Rebecca en Rob. Dit wordt hun stukje, hun future moment!
Ik deel dit idee zo snel als ik kan met Marjolein en vraag of ze er op wil letten dat de kristallen bol niet op een onbewaakt moment door iemand uit de crowd beschilderd wordt.
In alle drukte lukt het om zowel Rob als Rebecca zover te krijgen om uiterlijk 19:55 uur zich bij de Crowd Canvas te melden.

Het is nog doorwerken geblazen om het hele canvas beschilderd te krijgen. Het streven is om alles beschilderd te hebben behalve de kristallen bol met 20 erin. Het lukt, we zijn precies op tijd klaar want het is bijna acht uur.

Om precies 20 uur beschilderen Rebecca en Rob samen de 20 in de kristallen bol!
Om 20 uur is het feest ook afgelopen. Met deze mooie afsluitceremonie en blessing voor minimaal nog 20 succesvolle jaren Attitude Holland in het verschiet sluiten we deze prachtige Crowd Canvas experience af.

Rames


Crowd Canvas kunsttheater

Geniet hieronder van de artiesten in onze unieke Crowd Canvas kunsttheater. 
ps. De muziek staat wat zacht in de video…


Slideshow: Cute Witches
Klik op de pijl om een grotere versie af te spelen


Special thanks to:

Attitude Holland voor de geweldige organisatie

En uiteraard veel dank aan iedereen die heeft mee geschilderd en mee heeft gedaan in ons Crowd Canvas kunsttheater.

Graag tot ziens op de volgende Attitudefest, Halloween Edition.
Don’t miss it guys, it will be absolutely epic !

With love yours truly,
Crowd Canvas team

ps. stuur een mail naar info @ sjambar.nl als je graag je foto uit de slideshow wil hebben.